27 Ocak 2017 Cuma

Nouman Ali Khan diye birini tanıdım

Bu günlerde Nouman Ali Khan dinliyorum. Nouman Ali Pakistan'lı bir İslam alimi. Bir Arapça öğretmeni. Pakistan'lı fakat Almanya'da doğmuş Amerika'da yaşıyor. Konuşmalarını ingilizce yapıyor. 

Türkçe alt yazılı videolarını dinledim. Nouman Ali, Kur'an üzerinde tefsir çalışmaları da yapıyor. Fakat onun en muhteşem özelliği çalışmalarını sosyal medyada birebir olarak sunuyor olması. Vaazlarında çok canlı ve dinamik. İngilizceyi çok güzel kullanıyor. Yarım kalan ingilizcemi Nouman Ali Khan dinleyerek geliştirmeyi dahi düşünüyorum. Acaip nüktedan biri. Kıvrak zekasını ve muhteşem dilini Kur'an'la terbiye ediyor. Bu özelliği Nouman Ali'yi fevkalade kılıyor. 

Ayet ve hadisleri keyifle dinlediğim ilk kişi rahmetli Es'ad Coşan'dı. Es'ad Coşan'dan sonra Nouman Ali Khan bellek ve dimağımı alt üst etti. Türkçe alt yazıyla bile konuşmaları bu kadar etkileyiciyken İngilizce olarak nasıl etkileyicidir. 

Allah ondan razı olsun. Selamet versin. Allah ilmini bereketlendirsin. 

Nouman Ali Khan Amerika'da Beyyine Akademisinin kurucusu. 2005 te kurduğu bu akademide bir çok genç yetiştirmiş. Royal İslamic Strategic Studies center tarafından dünyadaki en etkili 500 müslümandan biri seçilmiş. 


Hiç yorum yok: