20 Aralık 2012 Perşembe

Safer ayı ile ilgili sahih hadisler...

Esselamün aleyküm verahmetullah...
Kıymetli Kaf-u Nun okuyucularım, nasılsınız?..Günler, aylar geride kalıyor ve hızlı bir şekilde dünyada yol alıyoruz. Bir bakıyorsunuz saçlarımız kırlaşmış, yüzümüzde yeni çizgiler oluşmaya başlamış..Gençlerimiz daha dün çocuktuk, diyorlar...En geçmeyen zaman da gençlik yıllarıdır. Henüz ev bark, çoluk çocuk sahibi olmadığımız zamanlar...O zaman bir çok ihtiyacımızı anne babamız karşılar. Belki biz sadece ders çalışırız, kitap okuruz, televizyon seyrederiz...Lakin şairimizin dediği, 'Geç farkettim taşın sert olduğunu, Su insanı boğar ateş yakarmış,Her gelen günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış...' O kadar çok işlerimiz var ki, tabir-i caizse başımızı kaşıyacak zamanımız yok. Çok doluyuz. Bir çok şeyleri de yapamıyoruz bu yüzden. Ve zaman da nasıl gelip geçiyor hiç farketmiyoruz.
Geçen günlerde Muharrem ayındaydık, aşureler pişirdik, oruçlar tuttuk. Şimdi de Safer ayına girivermişiz.
Safer ayı için ortalıkta dolaşan bir inanç yaygınlaşıp gidiyor. Ne bileyim gökten belalar yağarmış bu ayda. Elimize bir fotokopi tutuşturuyorlar, şu şu namazları kılın, şu şu tesbihleri çekin, gökten şu kadar bela yağarmış falan.
Tabi ki namaz kılmak, tesbihler çekmek her zaman Allah Teala'nın sevdiği şeyler. Fakat bu ay sanki uğursuz addediliyor...Geçen yıldan beridir kafama takıldı bu. Bir çok arkadaş da bu söylenilenleri destekler mahiyette anlatımlara girişince.. bu konuyu ele aldık. Ben özellikle İslami meselelerde söylenilen şeyin kaynağına bakarım. Bu konuda alimler ne demişler, Kur'an da bu konuda ayet  var mı  ve ya sevgili peygamberimiz bu konuda bir şey söylemiş mi? Araştırırım, sorarım.
İşte Safer ayı belaların yağdığı ay mıdır, sorusunun kesin cevabını da buldum elhamdülillah.
Safer ayıyla ilgili  bir sahih hadis varmış..
''Hastalığın bir başkasına kendi kendine bulaşıcılığı yoktur. Eşyada uğursuzluk yoktur. Baykuş ötmesinde uğursuzluk ve zarar verme yoktur. Safer ayında da uğursuzluk yoktur.'' Buhari 5740, Müslim 2220/106
Aynı zamanda bu konuyla yakından ilgili bir sahih hadis daha var:
''Uğursuzluğa inanmak şirktir.''Ahmed Müsned 1/389, Albâni Sahihü-l Cami
Bu değerli bilgileri siz kıymetli blog okuyucularımla paylaşmak istedim. Biliyorsunuz bidatlerle savaşmak çok önemli bir din-i vecibedir.
Bu arada Mikdad Kutlu hocayı da http://gumusyol.com/  dinleyip konuyu daha iyi anlamanızı temenni ediyorum.
Günleriniz hayırlar içinde geçsin.
Esselamün aleyküm

                                                  Teslime Gülsen Nurdoğan

Hiç yorum yok: